Silent Gray Fellows International Rally

blogger templates
Door Onno “Berserk” Wieringa

Silent Gray Fellows Rally
In het Brabantse Ulicoten was het bewolkt en regenachtig. Toch kwamen de leden van de Harley-Davidson oldtimer club Silent Gray Fellows op hun oude motoren naar de achtste internationale rally.

De motoren die op de Meeting van de Silent Gray Fellows komen moeten van voor 1966 zijn dat leverde een mooi schouwspel op; van prachtig gerestaureerde motoren tot ‘zo gevonden’ oud spul reed rond. De zaterdag van de Silent Gray Fellows Rally was het helaas erg slecht weer en in de schaarse minuutjes dat het even droog was hing overal de regenkleding te drogen.

Die gelijk weer aanmocht toen ’s morgens de Silent Gray Fellows Rally toertocht van start ging. Binnendoor rijdend over kleine wegen werd koers gezet naar Waalwijk waar het Nederlands Leer en Schoenen Museum gevestigd is.
Maar de rit duurde iets langer dan gepland, de Servicar van Jet hield er regelmatig mee op en startkabels moesten worden aangesloten om weer wat prik in de accu te krijgen. De handige leden van de Silent Gray Fellows toverden de nodige gereedschappen en materialen tevoorschijn. De dynamo bleek niet meer te werken en nadat er accu’s waren omgewisseld kon de tocht weer worden voortgezet.


In het museum werd aandachtig gekeken en geluisterd. Vroeger werd leer nog ambachtelijk bewerkt en elke motorrijder heeft wel een paar leren laarzen of schoenen en leer is nog steeds een van de beste materialen voor schoenen en dergelijke.

Best interessant om eens te zien hoe dat vroeger gemaakt werd! Na de koffie werd de terugtocht aangevangen en door het Brabantse Land werd via mooie weggetjes, sommige stukken zelfs ‘off road’ weer naar het Silent Gray Fellows Rally terrein gereden. Al met al ruim 100 kilometer toeren wat verder zonder problemen – zonder de regen dan…- afgelegd werd door een dertigtal prachtige oude machines.


Bij terugkomst op de Silent Gray Fellows Rally de barbecue was al aangestoken, de tap stond al klaar en inmiddels was het zelfs droog aan het worden. De kleding kon weer allemaal te drogen worden gehangen en de vuurton werd aangestoken.

Nog meer bezoekers waren inmiddels aangekomen op de Silent Gray Fellows Rally, waaronder een Belg met een wel heel bijzondere creatie, een zijklepper met zijspan en aanhanger; een heuse caravan!

En de feestavond van de Silent Gray Fellows Rally? Tja, je weet hoe dat gaat, drankje erbij, stoere verhalen en vooral veel gezelligheid!
Meer foto's binnenkort op mijn website http://www.madnessphotography.nl/ en een verslag van de Silent Gray Fellows Rally lees je in een van de volgende nummers van Bigtwin Magazine
               Met hartelijke dank aan Silent Gray Fellows voor de gastvrijheid!

0 Response to "Silent Gray Fellows International Rally"

Post a Comment